CONTACTINFO ALLE PAROCHIES DEKENAAT ZOTTEGEM          

 

 
 
 
 

CONTACTINFO PAROCHIE ZOTTEGEM

 
 
 
 
Tekst vergroten

BROEDERLIJK DELEN

HELP HONGER DE WERELD UIT!

 

Bij het begin van deze vasten lanceert Broederlijk Delen de campagne ‘Help honger de wereld uit’. De organisatie laat ons stilstaan bij het feit dat wereldwijd 1 op de 9 mensen honger lijdt. Ook in Oeganda zijn de meeste zelf landbouwer. Daar blijf je niet onbewogen bij. Broederlijk Delen roept u op om te helpen. Uw steun gaat rechtstreeks naar de allerarmste boerenfamilies, zodat ze zelf genoeg en gezond voedsel kunnen produceren.

 

Oegandese boeren redden het niet zonder u

Oeganda is met zijn goed klimaat en vruchtbare grond een echt paradijs voor landbouwers. Toch lijdt 1 op de 4 honger. Dat de mensen die het meeste voedsel produceren er zelf geen hebben, is dat niet ironisch en onrechtvaardig? Broederlijk Delen roept u op tot solidariteit. Schenk een Oegandees gezin deze vasten een toekomst zonder honger.

Er zijn 3 manieren om te helpen en honger uit hun leven te bannen. Help met een gift:

Voor een houtbesparend kookvuur: 14 euro. Zo helpt u een familie om energiezuinig te koken en geld te besparen. Met dit kacheltje is er ook 80% minder rook in huis.

Voor een startkapitaal: 53 euro. Hiermee kan een arme vrouw een handeltje of bedrijfje beginnen. Zo verdient ze extra geld waarmee ze bijvoorbeeld medicijnen of voedsel kan kopen.

Voor een eigen moestuintje: 97 euro. U schenkt dertig families zaaigoed en opleidingen om hun eigen moestuintje efficiënt en duurzaam te bewerken, zodat er meer en gezonder eten op tafel komt.

‘Alleen ga je sneller. Maar samen kom je verder.’  (Afrikaans spreekwoord)

Facebook
comments
  • Facebook: dekenaat.zottegem
  • Google+: 117476802429354614023
  • Twitter: Dekenaat
  • YouTube: dekenaatzottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

We hebben 52 gasten en geen leden online


Powered by JS Network Solutions