CONTACTINFO ALLE PAROCHIES DEKENAAT ZOTTEGEM          

 

 
 
 
 

CONTACTINFO PAROCHIE ZOTTEGEM

 
 
 
 
Tekst vergroten

HERFSTBEDEVAART NAAR LOURDES.

22 september tot 1 oktober 2018

 

160 jaar verschijningen in Lourdes!

 

“GENIETEN VAN FRANKRIJK OP WEG NAAR LOURDES”.

 

2018 betekent 160 jaar verschijningen in Lourdes vieren!

De herfstbedevaart is niet alleen een klassieker maar bovendien op alle vlakken een schitterende ervaring. Als één grote familie ben je, met een luxe autocar, op weg naar Lourdes waar je drie dagen, door een goed uitgebalanceerd programma, met ervaren begeleiding en een eigen priester, dit genadeoord beleeft.  De zeven dagen onderweg genieten we van het vele moois dat Frankrijk biedt aan natuur, cultuur en religieuze hoogstandjes. Met als toemaatje een bezoek aan Alençon en Lisieux.

De Chablisstreek met zijn uitgestrekte wijngaarden en Bourgondië met het steeds veranderend landschap.

Het Rhônedal en de Ardèche met steile, hoge heuvels en spectaculaire Gorges.

Door de Provence met onder meer zijn Romeinse en middeleeuwse bezienswaardigheden, naar de

Pyreneeën die nog zoveel meer zijn dan schitterende bergketens.

De Atlantische kust biedt ons heerlijke Bordeauxwijnen en de beroemde Franse Cognac.

Périgord en Quercy, gekend voor zijn indrukwekkende kalkstenen rotsen.

De Loirestreek met prachtige kastelen en groene rivierdalen.

In Normandië valt altijd een hoop te beleven. De streek telt een hele reeks historische trekpleisters en is de thuishaven van een handvol Franse delicatessen.

 

 

 

Dag 1

We openen met LAON in de Thiérache, een stadje met een mooie kathedraal, gebouwd op een hoge heuvel. Verder naar de oude stadskern van het middeleeuwse AUXERRE op de oever van de Yonne, met de prachtige gotische kathedraal. En om de dag af te sluiten SEMUR-en-AUXOIS, een schilderachtige middeleeuwse stad in Bourgondië.

Dag 2

BOURG-en-BRESSSE met het indrukwekkend koninklijk gotisch klooster van BROU uit de 16de eeuw. We ronden de dag af in TOURNON, een schilderachtig stadje aan de Rhône in de schaduw van het kasteel in het departement Ardèche.

 

 

Dag 3

Vandaag genieten we van de prachtige natuur in LARGENTIERE en VALLON - PONT d' ARC, gelegen in de dunbevolkte Ardèche met zijn kalkstenen plateau, diepe ravijnen en unieke vergezichten.  De dag beëindigen we in AVIGNON, de nog ommuurde Pausenstad met zijn heerlijke pleintjes en prachtige gebouwen, waar we overnachten.

 

Dag 4

Via het beroemde middeleeuwse CARCASSONNE bereiken we onze bestemming: LOURDES.

 

Dag 5, 6 en 7

Gedurende drie dagen krijg  je de kans om LOURDES op een heel bijzondere wijze te beleven: door een evenwichtig programma, met intense vieringen en een eigen priester, worden het onvergetelijke dagen. Een halve daguitstap in de Pyreneeën staat ook op het programma.

 

Dag 8

Op de terugweg bezoeken we eerst SAINT- EMILION, een merkwaardig historisch stadje, gelegen in één van de grootste wijncentra rond Bordeaux. BRANTÔME, bekend als het Venetië van de Périgord, met zijn Benedictijnenabdij is beslist het bezoeken waard. We ronden de dag af in PERIGUEUX, de hoofdstad van het departement Dordogne met zijn indrukwekkende kathedraal Saint-Front.


Dag 9

Ook UZERCHE, een onoverwinnelijk vestingstadje, ingesloten door de Vézère en ARGENTON-SUR-CREUSE, gekend als het Venetië van de Berry, is een ander uniek plekje. Daarna rijden we naar ALENCON, de geboorteplaats van de heilige Theresia van Lisieux, sinds de 17de eeuw gekend om haar kantwerk en een rijk bouwkundig en cultureel erfgoed.

 

Dag 10 : 1 oktober: Feestdag van de H. Theresia van Lisieux

We maken uitgebreid kennis met LISIEUX. De pelgrimsstad van Theresia van Lisieux heeft een indrukwekkende neoromaanse-Byzantijnse basiliek.
‘s Middags bezoeken we ROUEN, de stad van Jeanne d’Arc, met haar prachtige historische stadskern, de schitterende kathedraal Notre-Dame en de oude vakwerkhuizen.

Daarna keren we, met veel mooie herinneringen, huiswaarts.

 

Praktische info: € 1264 p.p. (toeslag eenpersoonskamer: € 280). Korting leden Pasar, Kwb en Femma: € 25 p.p.
Verdere info bij Govaka & Pasar: U. Britsierslaan 5, 1030 Brussel (tel. 02/246 52 46) of
www. govaka.be.  Ter plaatse bij Guy en Cecile Vandesande – Van Schoorisse (tel. 09/360 29 98).

 

Facebook
comments
  • Facebook: dekenaat.zottegem
  • Google+: 117476802429354614023
  • Twitter: Dekenaat
  • YouTube: dekenaatzottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

We hebben 49 gasten en geen leden online


Powered by JS Network Solutions