CONTACTINFO ALLE PAROCHIES DEKENAAT ZOTTEGEM          

 

 
 
 
 

CONTACTINFO PAROCHIE ZOTTEGEM

 
 
 
 
Tekst vergroten

OP WEG NAAR DE NIEUWE PAROCHIE: INFO- EN GESPREKSAVOND

27/11, 20u-22u, Zavel 15, Zotegem

Goede vrienden,

We leven in een woelige tijd, een tijd waarin het leven en het samenleven van mensen uiterst snelle en fundamentele veranderingen doormaakt. Het spreekt voor zich dat ook het geloof, de kerk en de parochie niet aan deze maalstroom ontsnappen. De tijd van vandaag stelt ook ons voor grote uitdagingen maar biedt ook zijn unieke kansen.

 

We staan voor de uitdaging om in deze tijd, waarin de christelijke levensvisie niet door de meerderheid gedeeld wordt, te zoeken naar nieuwe, authentieke en eigentijdse vormen van gelovig christen zijn. Om dit waar te maken willen wij werk maken van“de parochie van de toekomst”. De tijdsomstandigheden dwingen ons om de parochies van vroeger te herstructureren en “de parochie in Zottegem” anders te organiseren. Hierbij willen wij niet nostalgisch kijken naar wat vroeger was. Wij willen vooral vooruitkijken, toekomstgericht!

 

Als de nieuwe parochie in Zottegem wil slagen dan is een ruime betrokkenheid van heel veel mensen nodig. Ieder met zijn/haar eigen geloof, eigen engagement, eigen talenten, eigen draagkracht en eigen grenzen.

Wij willen je daarom graag uitnodigen om hierover met ons in gesprek te gaan op een ontmoetings- en gespreksavond die plaatsvindt op 27 november om 20.00 uur in hetdekenaal centrum Sint-Barbara, Zavel 15. We verwachten  mensen die momenteel betrokken zijn bij het leven en de werking in de vroegere parochies van Zottegem, de verenigingen, de scholen de zorginstellingen, … , alle geïnteresseerden. Op deze ontmoetingsavond willen we jullie graaginformeren over de stappen die reeds gezet zijnNog meer willen we jullie die avonduitnodigen om mee te denken over hoe we, binnen de gegeven situatie, de parochie in Zottegem concreet  vorm kunnen geven en organiseren. Hoe we er een eigentijdse en warme geloofsgemeenschap kunnen van maken waarin mensen van vandaag zich thuis kunnen voelen. Een hartelijke gemeenschap die breed gedragen wordt. Misschien ook door jou? Je bent welkom!

 

Met vriendelijke groet

Hans Vandenholen

Pastoor-deken

 

Wil je aanwezigheid op de gespreksavond bevestigen via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of via het dekenaal centrum Sint-Barbara, Zavel 15 -  09/233 91 59.

 

Verdere info via de medewerkers op het dekenaal centrum Sint-Barbara, Zavel 15 - of via www.dekenaatzottegem.be.

 
Facebook
comments
  • Facebook: dekenaat.zottegem
  • Google+: 117476802429354614023
  • Twitter: Dekenaat
  • YouTube: dekenaatzottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

We hebben 97 gasten en geen leden online


Powered by JS Network Solutions