CONTACTINFO ALLE PAROCHIES DEKENAAT ZOTTEGEM          

 

 
 
 
 

CONTACTINFO PAROCHIE ZOTTEGEM

 
 
 
 
Tekst vergroten

HERZELE ONTMOET BURKINA FASO

 

Op 1 maart is de jaarlijkse vastencampagne van Broederlijk Delen van start gegaan. Dit jaar wil deze organisatie het Afrikaanse land Burkina Faso in de kijker stellen. Onder de slogan “Stort regen voor Burkina Faso” wil Broederlijk Delen de partnerorganisaties in dat land een hart onder de riem steken.  De landbouwers moeten optornen tegen verschrikkelijke klimatologische omstandigheden. Maar ook de politieke structuren staan vaak de uitbouw van een degelijk landbouwbeleid in de weg.

Fototentoonstelling

Fotograaf Guy Oosterlinck was 25 jaar geleden zelf te gast bij een Witte Pater die op missie was in Burkina Faso. Hij nam toen heel wat foto’s van de mensen en het land. In samenspraak met dienst cultuur wordt een selectie van zijn foto’s van 7 maart tot 25 maart opgehangen in de foyer van de Wattenfabriek, Solleveld, Herzele.

Een gast uit Burkina Faso

In de week van dinsdag 21 tot dinsdag 28 maart mogen wij in Herzele mevrouw Pascaline Kiemde uit Burkina Faso te gast hebben. Pascaline Kiemde werkt voor Inades Formation. Zelf begeleidt ze sesam- en niébé-producenten van productie tot verkoop. Vernieuwende, ecologische landbouwtechnieken, zaaigoed, politiek rond en verdeling van dit zaaigoed, hoe omgegaan wordt met klimaatverandering, hoe boeren binnen eenzelfde landbouwbranche zich samen organiseren en een netwerk vormen, … het zijn enkele thema’s waarmee zij bezig is

Pascaline zal logeren bij zielsverwanten Etienne en Bea Persijn-Stevens.  Etienne, landbouwingenieur van opleiding, runt in de Kamstraat te S-Antelinks met zijn zonen een biologisch groenten- en fruitbedrijf. Zij zal zowel culturele, sociale, politieke en kerkelijke activiteiten leren kennen.

Vrouwenpraat

Zij zal op woensdag (22 maart) eerst op de markt op de Groenlaan komen. Daar houden onze medewerkers een koffiestop om Broederelijk Delen in de kijker te plaatsen. Een bezoek aan de Wattenfabriek met bib en academie, afgewisseld met een kijkje in de strijkwinkel, de kringwinkel en de wereldwinkel staat diezelfde voormiddag gepland. ’s Namiddags is Pascaline te gast in het OCMW. KVLV organiseert ’s avonds om 20.00 u. in de Sint-Lievenskring in Sint-Lievens-Esse een praatcafé van en voor vrouwen.

Landbouw hier en ginder

Op donderdagvoormiddag (23 maart) staat de landbouw zelf centraal.  Het biobedrijf De Kollebloem in Sint-Lievens-Esse wil haar laten kennismaken met hun visie en aanpak van landbouw. ’s Avonds om 19.30 u wordt Pascaline ontvangen door het gemeentebestuur.

Naar school

Vrijdag 24 maart draait alles rond onderwijs. In de voormiddag ontvangen leerlingen uit het 5de jaar Pascaline in het Sint-Paulusinstituut. In de namiddag brengt ze een bezoek aan VBS Sint-Katrien in Steenhuize.

Gesprekken

Op zaterdag 25 maart is Pascaline te gast in de studio van Radio Star. In de namiddag zal zij een catechese bijwonen en in gesprek gaan met de vormelingen van Sint-Lievens-Esse en Steenhuize. In de vooravond brengt zij ook een korte getuigenis in de misvieringen in Herzele (17.30 u.) en Sint-Lievens-Esse (19.00 u.).

Happening

Zondag 26 maart moet het hoogtepunt worden. Om 14.30 u start in de Sint-Lievenskring te Sint-Lievens-Esse een “Herzele ontmoet Burkina Faso”- happening. Het wordt een mix van filmpjes, gesprekjes met Pascaline en medewerkers, een quizje, optreden van het plaatselijke Kollebloemkoor, hapjes geserveerd door de lokale KVLV-afdeling, kindersamenzang, ….

De vormselcatechisten van Herzele organiseren een solidariteitsmaal om 12.00 u. in Herzele. En vanaf 13.00 u. stapt de groep van Herzele naar de Sint-Lievenskring in Sint-Lievens-Esse om daar aan te sluiten bij het open moment van Broederlijk Delen.

Afval

Op maandagnamiddag 27 maart brengt Pascaline een bezoek aan de brandweerkazerne en het Rode Kruis aan de Mergellaan in Herzele. Tenslotte krijgt zij op het nabijgelegen containerpark over hoe hier het afvalprobleem aangepakt wordt. En ’s avonds is het tijd voor een afscheidsmoment met de groep die alles organiseerde.

 
Facebook
comments
  • Facebook: dekenaat.zottegem
  • Google+: 117476802429354614023
  • Twitter: Dekenaat
  • YouTube: dekenaatzottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

We hebben 23 gasten en geen leden online


Powered by JS Network Solutions