CONTACTINFO ALLE PAROCHIES DEKENAAT ZOTTEGEM          

 

 
 
 
 

CONTACTINFO PAROCHIE ZOTTEGEM

 
 
 
 
Tekst vergroten

BEDEVAART BANNEUX:

op woensdag 12 juli 2017.

 

 

Een pelgrim heeft de moed het avontuur van het geloof aan te gaan…

Alles begint bij het vertrek: Abraham hoort Gods roepstem en gaat op weg: “Trek weg uit uw land, uw stam en ouderlijk huis, naar het land dat ik u zal wijzen (Gen. 12,1)”.

Vol vertrouwen vertrekt de vader van alle gelovigen en kiest God als gids. Trek weg… zo begint het avontuur van het geloof. Eens dat het volk van God zich heeft gevestigd, trekt het jaarlijks op bedevaart naar Jeruzalem, want men moet in beweging blijven!

Het is dus niet verwonderlijk dat bedevaarten sinds eeuwen, zelfs sinds millennia, een sterke uitdrukking van geloof zijn. Diegene die zich te zeer gaat vestigen, loopt het risico zich comfortabel te installeren en zijn horizon te beperken.

Dat is wellicht ook de reden waarom Maria de hemel verlaat en zich op onze aarde vertoont, om zo talrijke bedevaartplaatsen te doen ontstaan. Sinds haar tenhemel-opneming, is zij vervuld van geluk in Gods nabijheid. Nochtans verlaat zij dat hemelse geluk en komt ze tot bij ons. Naast de Verschijningskapel en de Bron is de weg tussen die twee een onmisbaar element van de boodschap van de Maagd der Armen.

“Op weg”, zegt Maria ons, “we hebben een afspraak in Banneux!” Een goede bedevaart zal ons zonder twijfel helpen om te groeien en te rijpen in geloof. Ja, de Heer vermeerdert ons geloof en maakt ons onvermoeibare pelgrims tot het moment dat onze weg ons leidt naar het hemelse Jeruzalem.

Mevr. De Coene Edith:    09 / 360 04 69


Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 5 juli 2017.

Bijdrage: 50 euro (bus, ontbijt, middagmaal, koffie en taart in de prijs begrepen).

U kan natuurlijk ook gebruik maken van eigen vervoer en zelf zorgen voor uw maaltijd.

Facebook
comments
  • Facebook: dekenaat.zottegem
  • Google+: 117476802429354614023
  • Twitter: Dekenaat
  • YouTube: dekenaatzottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

We hebben 27 gasten en geen leden online


Powered by JS Network Solutions