CONTACTINFO ALLE PAROCHIES DEKENAAT ZOTTEGEM          

 

 
 
 
 

CONTACTINFO PAROCHIE ZOTTEGEM

 
 
 
 
Tekst vergroten

GENIET VAN FRANKRIJK OP WEG NAAR LOURDES

Herfstbedevaart met autocar ( 15 – 24 september 2017)

De herfstbedevaart is niet alleen een klassieker maar bovendien op alle vlakken een voltreffer. Als één grote familie op weg naar Lourdes waar in drie dagen, door een goed uitgebalanceerd programma  en ervaren begeleiding, je dit genadeoord leert kennen als nooit voorheen. De zeven dagen onderweg met een luxe autocar zijn gevuld met alles wat Frankrijk te bieden heeft aan natuur, cultuur en religieuze hoogstandjes. Zo maken we uitvoerig kennis met de Alpen, de Pyreneeën, de Provence, de Languedoc, de Landes, de wijngaarden rond Bordeaux en de Loirestreek. We treden in de voetsporen van de Romeinen in een aantal oude stadsdelen. Laten ons uitvoerig verwennen met culinaire geneugten en logeren in uitstekende hotels. Zorg dat je er bij bent.

Dag 1

Via Parijs gaat het tot de omgeving van Orléans, waar we een zelf meegebrachte picknick gebruiken. We bezoeken de beroemde benedictijnerabdijkerk van St. Benoit-sur-Loire, waar de H. Benedictus van Nursia begraven is. Verder via Sully-sur-Loire met zijn veertiende-eeuws kasteel vervolgen we onze weg naar Nevers, waar we bidden bij het schrijn van Bernadette. Na het diner is er nog een avondwandeling in het oude stadsgedeelte.

Dag 2

De reis gaat verder door Bourgondië naar het historisch belangrijke Paray- Le- Monial voor een bezoek. Deze stad is bekend door de romaanse basiliek en als bedevaartsoord in de Heilig-Hart-verering.  We middagmalen in Cluny en  bezoeken daarna de restanten van de beroemde tiende eeuwse Benedictijnerabdij, die het middelpunt was van een machtige kloosterhervormingsbeweging. ‘s Namiddags gaat het via Lyon naar de Alpen en de Route Napoléon. Na een boeiende rit komen we in La Mure waar we overnachten. Natuurlijk maken we nog kennis met de oude mijnwerkersstad met zijn unieke Calvarie.

Dag 3

‘s Voormiddags vieren we eucharistie in het bedevaartsoord Notre-Dame-de-La Salette, prachtig gelegen op een hoogte van 1800 meter, en uiteraard genieten we van unieke vergezichten. In Corps wacht ons een heerlijk middagmaal. Via de Barrage et Lac du Sautet gaat de reis verder door de steeds verrassende uitlopers van de Alpen naar Orange in de Provence. Een stad van het Romeinse rijk met nog meerdere antieke gebouwen. Afronding van de dag met bezoek aan de stad, diner en overnachting.

Dag 4

Vanuit Orange doen we een uitstap in de Provence met eerst een bezoek aan de beroemde Pont du Gard. We nemen ruimschoots de tijd voor de middeleeuwse ommuurde pausenstad Avignon en eten 's middags aan de rand van het historische stadsplein. Over de Rhône bezoeken we de charmante middeleeuwse stad van de kardinalen Villeneuve-lès-Avignon. Daar zijn verschillende bezienswaardigheden zoals een oude bewakingstoren, genaamd de Tour Philippe le Bel, het fort en de abdij St-André en een voormalig kartuizerklooster. We keren terug naar Orange voor het avondmaal en de overnachting.

Dag 5

De rit gaat verder naar het middeleeuwse Carcassonne met zijn beroemde, op een heuvel gelegen versterkte oude binnenstad, omgeven door een dubbele ommuring. Er wacht ons een heerlijk middagmaal en een verrassend bezoek. Daarna gaat het naar onze bestemming Lourdes.

Dag 6, 7, 8

Drie dagen Lourdes met een halve dag uitstap in de Pyreneeën, maar vooral een evenwichtig bedevaartprogramma onder meer begeleiding van een eigen priester. Je beleeft Lourdes  in al zijn facetten.

Dag 9

We verlaten Lourdes. Via de bossen van de Landes en de onmetelijke wijngaarden rijden we naar Bordeaux, het handelscentrum van de Bordeauxwijnen. Na het middagmaal reizen we verder naar de oude universiteitsstad Tours, tevens de stad van de beroemde bisschop St. Martinus, waar we eucharistie vieren. Na het diner is er nog een avondwandeling en de overnachting.

Dag 10

Via de oevers van de Loire en zijn kastelen rijden we naar Chambord voor een bezoek aan dit sprookjesachtig kasteel. Na het middagmaal in Orléans rijden we huiswaarts.

Verdere info bij Govaka & Pasar: U. Britsierslaan 5, 1030 Brussel (tel. 02/246 52 46) of

www. govaka.be .

Ter plaatse bij Guy en Cecile Vandesande (tel. 09/360 29 98).

Facebook
comments
  • Facebook: dekenaat.zottegem
  • Google+: 117476802429354614023
  • Twitter: Dekenaat
  • YouTube: dekenaatzottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

We hebben 49 gasten en geen leden online


Powered by JS Network Solutions