CONTACTINFO ALLE PAROCHIES DEKENAAT ZOTTEGEM          

 

 
 
 
 

CONTACTINFO PAROCHIE ZOTTEGEM

 
 
 
 
Tekst vergroten

SOEP OP DE STOEP

Tijdens marktdag op 6 december 2016

 

Maak een warm gebaar in de strijd tegen armoede!

Ga met Welzijnszorg opnieuw de strijd aan tegen armoede. Dit jaar luidt het thema:
“ARMOEDE IS EEN VERHAAL VAN 1 OP 7”

Warme soep, lekker, gezond en een warm gebaar dat niet veel moeite kost. Zo denkt ook de dekenale werkgroep Welzijnszorg erover. Op dinsdag 6 december, feest van Sint-Nicolaas, organiseren we in samenwerking met het O.-L.-Vrouwcollege, campus Centrum, een Soep op de stoep ten voordele van de adventsactie Welzijnszorg aan het stadhuis en op de Zavel in Zottegem. Er zullen twee kiosken staan. Na de eucharistieviering om 9.00 uur in de dekenale kerk wordt er gans de voormiddag soep bedeeld.


Met onze Soepactie vragen we aandacht voor de 1.700.000 mensen, die in armoede of op de armoedegrens leven. Met de opbrengsten ervan kan Welzijnszorg lokale projecten , die kansen geven aan mensen in armoede, stimuleren en ondersteunen.

Armoede is veel meer dan een gebrek aan geld. Het veroorzaakt sociale uitsluiting. Mensen in armoede ervaren dagelijks dat ze er niet bij horen. Hun kinderen worden niet uitgenodigd op verjaardagsfeestjes, reclame herhaalt steeds opnieuw wat ze niet kunnen krijgen, ze leven in slechte en ongezonde woningen, worden sneller ziek... Armoede maakt dat mensen zich vaak letterlijk in hun woning opsluiten.

Genoeg redenen dus voor de dekenale werkgroep en voor de school om het signaal te geven dat armoede een recht is en dat we er samen iets aan moeten doen. Omdat we verontwaardigd zijn dat armoede nog altijd bestaat. Omdat een gezonde woning, een leefbaar inkomen, een waardige job, onderwijs en een goede gezondheidszorg mensenrechten zijn. Met onze Soep op de stoep geven we niet alleen het signaal dat armoede blijvende aandacht vraagt, maar helpen we ook Welzijnszorg op weg naar een beter leven en meer kansen voor mensen in armoede in onze samenleving.

Warme soep. Lekker, gezond en een warm gebaar, dat niet veel moeite kost.

Jouw steun is broodnodig! De opbrengst (1 euro per kop) van deze soepactie gaat naar één van de 150 armoedeprojecten, die dagelijks armoede bestrijden in Vlaanderen en Brussel.

We maken er samen een lekker potje van. Doe mee!

Meer info vind je nog op www.Welzijnszorg.be.

Facebook
comments
  • Facebook: dekenaat.zottegem
  • Google+: 117476802429354614023
  • Twitter: Dekenaat
  • YouTube: dekenaatzottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

We hebben 58 gasten en geen leden online


Powered by JS Network Solutions