CONTACTINFO ALLE PAROCHIES DEKENAAT ZOTTEGEM          

 

 
 
 
 

CONTACTINFO PAROCHIE ZOTTEGEM

 
 
 
 
Tekst vergroten

UITNODIGING

PLECHTIGE INSTALLATIE VAN HET NIEUWE DEKENAAT

AANSTELLING VAN DEKEN HANS VANDENHOLEN

EN VAN DE DEKENALE PLOEG: 18/09, 16u, H. Hartkerk Bevegem

 

Op maandag 15 augustus, feest van Maria’s Opneming in de Hemel werd door een decreet van bisschop Luc Van Looy (zie hieronder) het nieuwe dekenaat Zottegem opgericht, bestaande uit de oude dekenaten Geraardsbergen, Brakel, Herzele en Zottegem.

Op zondagnamiddag 18 september gaat de bisschop voor in een plechtige installatieviering. Deze zal doorgaan in de H.-Hartkerk, H.-Hartplein te Zottegem-Bevegem. We zingen in vanaf 15.30 uur. Om 16 u start de eigenlijke viering.

Er werd gekozen voor een sobere viering. Het wordt een gezongen vesperdienst, met een uitgebreide homilie door onze bisschop. Tijdens de viering zal pastoor-deken Hans Vandenholen geïnstalleerd worden als eerste deken van het nieuwe dekenaat Zottegem.

Een dekenale ploeg bestaande uit 12 personen wordt eveneens aangesteld, samen met de deken, voor een periode van zes jaar.

Na de viering is er een feestelijke receptie en ontmoeting in het Sint-Barbaracollege, naast de kerk. Op het plein voor de kerk en in de ruime omgeving is er veel parkeergelegenheid (desnoods op de parking Bevegemse Vijvers).

U bent allen van harte welkom. Alle priesters en diakens worden uitgenodigd mee voor te gaan (gelieve albe mee te brengen). Ook alle misdienaars van ons dekenaat zijn welkom (albe meebrengen). De leden van de kerkraden en parochieploegen en dekenale conferentie zijn zeker ook verwacht. Het wordt een viering met veel samenzang: alle koren zijn ook van harte uitgenodigd om de zang mee te dragen (gewoon plaats nemen in de kerk).

Natuurlijk verwachten we vooral zoveel mogelijk gelovigen. Om zicht te krijgen op het aantal aanwezigen voor de receptie vragen we om via het secretariaat uw aanwezigheid te bevestigen. U kan hier terecht op dinsdag-, donderdag- en vrijdagnamiddag en op woensdagvoormiddag, tel. 09/360 06 06 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook
comments
  • Facebook: dekenaat.zottegem
  • Google+: 117476802429354614023
  • Twitter: Dekenaat
  • YouTube: dekenaatzottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

We hebben 56 gasten en geen leden online


Powered by JS Network Solutions