CONTACTINFO ALLE PAROCHIES DEKENAAT ZOTTEGEM          

 

 
 
 
 

CONTACTINFO PAROCHIE ZOTTEGEM

 
 
 
 
Tekst vergroten

INSTALLATIE VAN HET NIEUWE DEKENAAT en AANSTELLING VAN E.H. VANDENHOLEN ALS DEKEN

H. Hartkerk Bevegem

Zondag 18 september 2016 – 15.30 uur

Zondagnamiddag 18 september om 15.30 uur zal er een plechtige liturgische viering doorgaan in de H. Hartkerk te Bevegem, waarin onze Bisschop Mgr. Luc Van Looy, Pastoor-Deken Hans Vandenholen zal aanstellen tot de eerste Deken van het nieuwe dekenaat Zottegem, bestaande uit de vroegere dekenaten Zottegem, Geraardsbergen, Herzele en Brakel.

Ook een dekenale ploeg van 12 mensen die onder leiding van de deken en samen met hem, het beleid van het dekenaat zullen ontwikkelen,  zal worden voorgesteld in die viering.

Het zal geen eucharistieviering zijn, maar een eenvoudige gezongen vesperdienst met homilie door de Bisschop.

Na de liturgische viering zal er een feestelijke receptie en ontmoeting zijn.

We houden dit gebeuren bewust sober. Pastoor-Deken Hans Vandenholen werd immers zes jaar geleden plechtig aangesteld als deken van Zottegem. Het gaat om een uitbreiding van zijn bevoegdheden en geen echte nieuwe aanstelling. De viering is wel belangrijk omdat ze de officiële start van het nieuwe grote dekenaat inluidt.

Laten we tijdens de viering vooral bidden om de kracht van Gods’ Geest bij deze nieuwe uitdaging en laten we er ook een ontmoetingsgebeuren van maken. Dat mensen uit de vier vroegere dekenaten elkaar mogen ontmoeten, leren kennen en smaak vinden in het samen op weg gaan als christenen.

 

Facebook
comments
  • Facebook: dekenaat.zottegem
  • Google+: 117476802429354614023
  • Twitter: Dekenaat
  • YouTube: dekenaatzottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

We hebben 105 gasten en geen leden online


Powered by JS Network Solutions