CONTACTINFO ALLE PAROCHIES DEKENAAT ZOTTEGEM          

 

 
 
 
 

CONTACTINFO PAROCHIE ZOTTEGEM

 
 
 
 
Tekst vergroten

GROTE HERVORMINGEN VAN DE DEKENATEN IN HET BISDOM GENT

De 34 huidige dekenaten in het Bisdom Gent worden herleid tot 10 dekenaten. Dit alles kadert in een groot hervormingsproces waarbij de structuur van ons bisdom wordt aangepast aan de huidige samenleving. Het huidige dekenaat Zottegem vormt in de nabije toekomst een eenheid met de dekenaten Brakel, Geraardsbergen en Herzele. Dit nieuwe grote dekenaat komt onder leiding te staan van Pastoor-Deken Hans Vandenholen, die blijft zetelen in Zottegem. De bisschop van Gent, Mgr. Luc Van Looy, heeft dit op woensdag 6 april bekend gemaakt. Ook de namen van de andere 9 dekens werden gepubliceerd. De vroegere Bevegemse pastoor Geert Cattrysse wordt deken van het nieuwe dekenaat Lokeren (Lokeren + Lochristi + Sint-Amandsberg). Deken Luc Van Den Velde van Brakel wordt nieuwe deken van het grote dekenaat Oudenaarde (Kruishoutem + Ronse + Oudenaarde + Horebeke + Zwalm).

Wat onze situatie betreft: de naam van het nieuwe grotere geheel waartoe wij behoren, luidt: “Dekenaat Zottegem”. In september, oktober van dit jaar treedt de nieuwe structuur officieel in werking. De zetel van dit nieuwe dekenaat Zottegem zal gevestigd zijn in het vroegere klooster van de Zusters Franciscanessen (“Sint-Barbara”) op de Zavel te Zottegem vlakbij de dekenale kerk. Het pand is eigendom geworden van de Zottegemse vzw Dekenale Werken en is totaal gerenoveerd. Vanaf de maand juni zal dit voor onze Zottegemse 12 parochies een centraal aanspreekpunt worden en administratief centrum.

De komende twee jaar worden ook de 427 parochies van het Bisdom Gent herleid tot een veel kleiner aantal parochies. Het dekenaat Zottegem zal één nieuwe parochie of pastorale eenheid worden, met behoud van de verschillende kerkgebouwen zoals in het dekenale plan beschreven. Ook Brakel-Lierde wordt één parochie, Herzele-Sint-Lievens-Houtem en tenslotte Geraardsbergen. Eer het zover is, zal er nog hard gewerkt moeten worden zowel op pastoraal, administratief, canonisch als burgerrechtelijk vlak.

Uw Pastoor-Deken Hans Vandenholen rekent op uw gebed en daadwerkelijke steun bij deze nieuwe en grote uitdaging.

Facebook
comments
  • Facebook: dekenaat.zottegem
  • Google+: 117476802429354614023
  • Twitter: Dekenaat
  • YouTube: dekenaatzottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

We hebben 108 gasten en geen leden online


Powered by JS Network Solutions