CONTACTINFO ALLE PAROCHIES DEKENAAT ZOTTEGEM          

 

 
 
 
 

CONTACTINFO PAROCHIE ZOTTEGEM

 
 
 
 
Tekst vergroten

DE PASSIE

 

‘De Passie' is een multimediaal event op zaterdag 19 maart om 20.00 uur te Ieper (Grote Markt) dat het lijdensverhaal van Jezus op een eigentijdse en toegankelijke manier weergeeft.

In de weken voor 'De Passie' wordt het kruis van 'De Passie' gedragen vanuit Merchtem naar Ieper. Elke zaterdag nadert het kruis de Vredesstad.

In ons dekenaat was het kruis te gast in de H. Hartkerk te Bevegem. Tijdens deze viering vond tevens de kruisoplegging van onze vormelingen plaats. Het was een massaal bijgewoonde viering (ong. 400 mensen)! De vormelingen van Zottegem, Bevegem, Grotenberge, Strijpen, Erwetegem, Godveerdegem, Sint-Maria-Oudenhove en Sint-Goriks-Oudenhove ontvingen het kruisje. Samen met Pastoor-Deken Hans Vandenholen ging E.H. Paul De Neve (pastoor van beide Oudenhoves en van Oombergen) en E.H. Dirk De Cuyper voor (nationale proost KSA en hoofdorganisator van ‘De Passie’).

De foto’s in bijlage tonen het grote kruis (meer dan 4 meter hoog) en enkele sfeerbeelden uit de viering. Het vervult ons met vreugde dat wij in deze 40-dagentijd zo’n mooie viering mochten beleven rond dit indrukwekkende kruis.

'De Passie 2016' wordt een actualisatie van dat lijdensverhaal in een oorlogscontext. Ieper, de stad die bij uitstek getekend werd door oorlog, biedt daarvoor een sterk symbolisch decor.

Het verhaal van de laatste dagen van Jezus blijft heel herkenbaar. Tegelijkertijd speelt het gebeuren zich af in een ander – onbestemd – tijdskader en krijgen de figuren ook andere namen. Vriendschap, verraad, ontgoocheling en hoop zijn immers universele thema’s waarin iedereen zich herkent, op welke plaats en in welke tijd men ook leeft. Daarmee richt 'De Passie' zich tot alle leeftijden en alle levensovertuigingen. Dus ook tot jou!

Deze uitvoering van 'De Passie' wordt, net zoals de voorgaande edities, gebracht in een mix van tekst, lied, muziek, dans en projectie. Daarvoor trekken wij bekende professionele en nog niet gekende lokale talenten aan...

 

De slotevocatie gaat door op zaterdag 19 maart 2016 om 20.00 uur op de Grote Markt van Ieper. Hiervoor worden bussen voorzien. We vertrekken vanuit Zottegem, op de parking achter de bibliotheek, Leirensweg om 16.00 uur. Zoneprijs, heen en terug: 18 euro per persoon.

U kan zich aanmelden via de website: www.depassie.be

Verdere informatie kan u tevens bekomen op het dekenaal secretariaat, 09/360 06 060

Facebook
comments
  • Facebook: dekenaat.zottegem
  • Google+: 117476802429354614023
  • Twitter: Dekenaat
  • YouTube: dekenaatzottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

We hebben 82 gasten en geen leden online


Powered by JS Network Solutions