CONTACTINFO ALLE PAROCHIES DEKENAAT ZOTTEGEM          

 

 
 
 
 

CONTACTINFO PAROCHIE ZOTTEGEM

 
 
 
 
Tekst vergroten

CONCERTREEKS IN HET DEKENAAT ZOTTEGEM 01/06 - 14/09 - 06/12

Het dekenaat Zottegem organiseert in de loop van dit jaar drie concerten:

* Zondagnamiddag 1 juni (16.00 u) in de dekenale kerk.

* Zondagnamiddag 14 september (16.00u) in de kerk Bevegem. De Poolse organist Przemyslaw Kapitula uit Warschau bespeelt het grote pijporgel van de H. Hartkerk.

* Zaterdagavond 6 december (20.00u) in de kerk van Grotenberge. Nicolo Sari uit het Italiaanse Venetië bespeelt het waardevolle Lovaertorgel.

Bedoeling is om als kerkgemeenschap het rijke orgelpatrimonium en onze mooie kerken ook voor artistiek hoogstaande activiteiten te benutten. De toegangskaarten worden aangeboden voor de prijs van 5 euro per concert. Maar wie onmiddellijk intekent voor de drie concerten betaalt 12 euro.

De kaarten zijn te verkrijgen in het dekenale secretariaat, bij de pastoors en de leden van dekenale conferentie. Het eerste concert op 1 juni valt op de Open Kerkendag. Die dag is er ook een tentoonstelling van een aantal kerkschatten in de dekenale kerk. Het concert op 1 juni om 16.00 u wordt verzorgd door de Brugse organist Eric Hallein en de Italiaanse vioolvirtuoos Pierluigi Mencattini. Zij brengen prachtige werken voor viool en orgel van de Italiaanse componisten Corelli en Veracini (uitvoering op het koororgel vooraan in de kerk). Organist Eric Hallein speelt ook enkele solowerken voor orgel o.a. van Walther (op het koororgel) en Clément Loret (groot orgel).

Wij rekenen op een grote belangstelling voor deze unieke concertreeks.

Facebook
comments
  • Facebook: dekenaat.zottegem
  • Google+: 117476802429354614023
  • Twitter: Dekenaat
  • YouTube: dekenaatzottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

We hebben 90 gasten en geen leden online


Powered by JS Network Solutions