CONTACTINFO ALLE PAROCHIES DEKENAAT ZOTTEGEM          

 

 
 
 
 

CONTACTINFO PAROCHIE ZOTTEGEM

 
 
 
 
Tekst vergroten

DANKVIERING VOOR NIEUWE PAUS FRANCISCUS I BRUSSEL KATHEDRAAL 19/03 om 19u

 

 

header

<   <  

  

De bisschoppen van België feliciteren paus Franciscus

De bisschoppen van België hebben de verkiezing van kardinaal Jorge Mario Bergoglio met grote vreugde begroet. Het conclaaf, dat amper twee dagen duurde, heeft aangetoond dat de kardinalen het heel snel eens zijn geworden over de opvolging van paus emeritus Benedictus XVI.

De persoonlijkheid van paus Franciscus heeft indruk gemaakt op de bisschoppen door zijn keuze om dicht bij de armen te leven vanuit de inspiratie van Christus en het evangelie. Met zijn keuze voor de naam ‘Franciscus’ verwijst hij naar Sint-Franciscus van Assisi, die een grote kerkhervormer was.  Zijn leven in eenvoud en zijn sterke inzet voor de dialoog met de moslims blijven ook voor de Kerk van vandaag heel belangrijk.

De bisschoppen van België hopen dat het geloof, de vreugde en trouw van de katholieken in Latijns-Amerika ook voor de Kerk in Europa een bron van inspiratie zal zijn.

Zij verzekeren de nieuwe paus van hun gebed en van het gebed van de katholieken in België.  Ontroerd door de manier waarop de nieuwe paus de avond van zijn verkiezing de menigte op het Sint-Pietersplein uitnodigde tot gebed, beloven de bisschoppen met hem als goede herder mee te werken aan de uitbouw van de universele Kerk.
 

Correctie nieuwsbrief eucharistieviering

Op dinsdag 19 maart vindt in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal van Brussel een dankviering plaats naar aanleiding van de intronisatie van de nieuwe paus om 19 uur (en niet om 20 uur zoals verkeerdelijk vermeld stond in de nieuwsbrief van gisteren). De bisschoppen van België zullen samen met de apostolische nuntius voor België en de apostolische nuntius bij de Europese Unie aan de viering deelnemen.

De katholieke gemeenschap van ons land wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de viering die plaats vindt op 19 maart 2013 om 19 uur in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal van Brussel.

De bisschoppen van België


 

 
Facebook
comments
  • Facebook: dekenaat.zottegem
  • Google+: 117476802429354614023
  • Twitter: Dekenaat
  • YouTube: dekenaatzottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

We hebben 78 gasten en geen leden online


Powered by JS Network Solutions