CONTACTINFO ALLE PAROCHIES DEKENAAT ZOTTEGEM          

 

 
 
 
 

CONTACTINFO PAROCHIE ZOTTEGEM

 
 
 
 
Tekst vergroten

BROEDERLIJK DELEN

GEEF MOLLY EEN KANS … EN STOP DE HONGER!

Het platteland in Noord-Oeganda werd meer dan twintig jaar lang geteisterd door een burgeroorlog. De gevolgen zijn nog steeds schrijnend. Armoede en honger zijn er schering en inslag. De 32-jarige Molly Ebang verloor haar man en bleef achter met zes kinderen.

Met deze nieuwe campagne wil Broederlijk Delen daar iets aan doen. Samen met onze partnerorganisaties leren we de mensen betere landbouwtechnieken aan en bieden we ze de mogelijkheid om een handeltje op te starten. Bovendien kunnen de kinderen naar school dankzij spaargroepen.

Maar uit het dal klimmen is een langzaam proces dat veel inspanningen vergt. Daarom roepen we jou samen met alle Vlamingen tijdens onze campagne 2013 “Geef Molly een kans… en stop de honger!” op om de duizenden arme families in Noord-Oeganda te steunen in hun strijd tegen de honger.

Wat willen we bereiken?

Voedselzekerheid en een behoorlijk inkomen voor de arme bevolking van de Langoregio in het noorden en de streek rond het Rwenzorigebergte in het westen: daar streven de partnerorganisaties van Broederlijk Delen naar. Ze doen dit door:

-          boerengroepen te ondersteunen bij hun landbouwactiviteiten, onder meer door te werken met verbeterd zaaigoed en verbeterde kleinveerassen of het herinvoeren van ossentractie;

-          boerengroepen mondiger te maken zodat ze durven en kunnen opkomen voor hun rechten;

-          vormingen te geven over landbouwtechnieken en informatie te verspreiden over prijzen en mogelijkheden van de markt;

-          boerenfamilies aan te sporen om een handeltje op te starten zodat ze extra inkomsten hebben;

-          lokale spaar- en kredietsystemen op te zetten;

-          boeren samen te brengen zodat ze samen hun producten verwerken en verkopen voor meer opbrengst;

-          de boeren bewust te maken van het belang van milieubeheer;

-          evenwichtige man-vrouwverhoudingen aan bod te laten komen tijdens vormingen en activiteiten. Doe mee!

Niet allen in Noord-Oeganda, maar ook in dertien andere landen van het Zuiden steunt Broederlijk Delen de initiatieven van de lokale plattelandsbevolking in hun strijd tegen honger en armoede. Zo werken we mee aan een betere toekomst.
Om deze strijd te kunnen blijven steunen hebben we financiële steun nodig. Schenk daarom een GIFT aan Broederlijk Delen en kom eens naar onze KOFFIESTOP.

Facebook
comments
  • Facebook: dekenaat.zottegem
  • Google+: 117476802429354614023
  • Twitter: Dekenaat
  • YouTube: dekenaatzottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

We hebben 54 gasten en geen leden online


Powered by JS Network Solutions