CONTACTINFO ALLE PAROCHIES DEKENAAT ZOTTEGEM          

 

 
 
 
 

CONTACTINFO PAROCHIE ZOTTEGEM

 
 
 
 
Tekst vergroten

 Groeien naar 'nieuwe parochies' in het bisdom Gent

BISDOM GENTOm de vorming te coördineren van de 'nieuwe parochies' binnen de tien nieuwe dekenaten in het bisdom Gent, zijn nu moderatoren aangesteld.Groeien naar nieuwe parochies in het bisdom Gent © Bisdom Gent

 

Groeien naar nieuwe parochies in het bisdom Gent © Bisdom Gent

 

Op 15 augustus werden in het bisom Gent tien nieuwe dekenaten opgericht. Binnen die tien nieuwe gehelen worden de komende tijd 'nieuwe parochies' uitgebouwd.

De taakgroepen die in het werkjaar 2015-2016 het nieuwe dekenaat hebben voorbereid, hebben ook een voorstel gedaan over de vorming van de 'nieuwe parochies'. De bisschop heeft die voorstellen bevestigd en voor elke te vormen 'nieuwe parochie' een moderator aangesteld.

 

De moderator coördineert de verdere uitbouw van de 'nieuwe parochie'. Tot zijn belangrijkste opdrachten behoren: het uitbouwen van een pastoraal beleid in nauw overleg met de pastorale vrijgestelden en de medewerkers van de huidige parochies en met de deken en de dekenale ploeg;het vormen van een nieuwe parochieploeg en het installeren van een ruim parochieberaad met medewerkers van de huidige parochies, mensen uit scholen, vorzieningen en verenigingen. 

 

Meer toelichting:

over het dekenaat als samenwerkingsverband en de dekenale ploeg als coördinerend orgaan,over de parochie als het hart van de pastoraal,over de 'oude parochies' en de noodzaak van lokale verankering,over de toekomst van de kerkgebouwenen over de bedoeling van dit alles,kan je lezen in: Kerknetartikel Oprichting tien nieuwe dekenaten in het bisdom Gent

Een extra-katern in het septembernummer van het bisdomblad Kerkplein

In zijn brief van 26 augustus 2016 aan priesters, diakens, parochieassistenten en leden van dekenale ploegen, schrijft bisschop Luc Van Looy: 

 

Met de benoeming van de moderatoren zetten we een duidelijke stap in de verdere groei naar 'nieuwe parochies'. Het is de bedoeling het christelijke en het kerkelijke leven te verbinden en vitaliteit te geven aan het leven in de plaatselijke geloofsgemeenschappen.

 

Hier vind je de te vormen 'nieuwe parochies' per dekenaat met hun voorlopige naam en de namen van de moderatoren:

 

in het dekenaat AALST

in het dekenaat DEINZE

in het dekenaat DENDERMONDE

in het dekenaat EEKLO

in het dekenaat GENT

in het dekenaat LOKEREN

in het dekenaat OUDENAARDE

in het dekenaat SINT-NIKLAAS

in het dekenaat WETTEREN

in het dekenaat ZOTTEGEM

 

Hieronder vind je de kaart van het bisdom met de nieuwe dekenaten en de 'nieuwe parochies'. De zwarte lijnen verwijzen nog naar de oude dekenaten. De nieuwe dekenaten en de te vormen 'nieuwe parochies' zijn ingekleurd.  Kaart - Nieuwe dekenaten in het bisdom Gent © Bisdom Gent

 

Kaart - Nieuwe dekenaten in het bisdom Gent © Bisdom Gent

 

Download de kaart van het bisdom Gent - 01|10|2016.

 

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws in het bisdom Gent? 

Schrijf je dan in op de wekelijkse elektronische nieuwsbrief

 

 
Facebook
comments
  • Facebook: dekenaat.zottegem
  • Google+: 117476802429354614023
  • Twitter: Dekenaat
  • YouTube: dekenaatzottegem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

We hebben 62 gasten en geen leden online


Powered by JS Network Solutions